ALmuziek biografie

1976 - 1996
Annerieke van der Loo wordt geboren op 14 februari 1976 in Asten-Ommel. Vanaf haar 6e krijgt ze pianoles. Later leert ze ook saxofoon en gitaar spelen. Op de middelbare school zingt ze tijdens een musical haar eerste solo, waarna ze besluit dat ze zich naast het spelen ook op het zingen gaat richten.
1996 - 2000
Ze volgt de opleiding schoolmuziek aan het conservatorium Maastricht. Daar doet ze voor het eerst ervaring op met zingen in een band, ze wordt zangeres bij Dig e Dig.
januari 2000 - juni 2000
In dit half jaar verblijft Annerieke in Frankrijk. De laatste 3 maanden zit ze in Montpellier waar ze een demo-cdtje opneemt met 3 nummers, waarvan 1 door haar zelf geschreven.
juli 2000 - oktober 2002
Annerieke gaat op zoek naar een nieuwe band. Ze komt terecht bij de band LINK, een pop/rockband met eigen werk. Als de samenwerking uiteindelijk strandt, doet ze auditie bij de Utrechtse feestcoverband U-Play. Een half jaar later voegt ze zich ook bij de rockcoverband The Classix.
november 2002 - juli 2007
Het regelmatig optreden bevalt Annerieke goed. Ze merkt alleen wel dat haar muzikale ambities verder reiken dan het zingen van covers. Ze gaat daarom op zoek naar een singer/songwriter en binnen no-time vindt ze Tim Kops. Een samenwerking is vanaf dan een feit en Lo'Ann is geboren. In juni 2005 wordt de cd 'Come to Stay' gepresenteerd. De cd presenteert ze samen met haar nieuwe band Lo'Ann. Samen met deze band treedt ze heel veel op, er wordt ook veel nieuw werk geschreven. Helaas strandt deze samenwerking, in de zomer van 2006 besluiten de muzikanten uit elkaar te gaan.
augustus 2007 - heden
Vanaf augustus is Annerieke druk bezig met het opzetten van haar eigen bedrijf. In november zijn ALcreatief, ALinternet en ALmuziek een feit! Lo'Ann heeft inmiddels een doorstart gemaakt, haar focus ligt nu op Nederlandstalige muziek. Meer weten? Check www.loann.nl voor meer info!

HOME BIOGRAFIE MP3 LINKS CONTACT
©2009 ALinternet