OVER MIJ

Ik ben Annerieke van der Loo, geboren op 14 februari 1976 in Asten-Ommel. Vanaf mijn 6e volg ik pianoles. Later leer ik ook saxofoon en gitaar spelen. Op de middelbare school zing ik tijdens een musical mijn eerste solo, waarna ik besluit dat ik me naast het spelen ook op het zingen wil gaan richten.


Ik volg de opleiding Schoolmuziek aan het Conservatorium Maastricht en studeer in 1999 af. Tijdens deze opleiding komen diverse disciplines aan bod: ik krijgt o.a. pianoles, zangles, muziektheorie, didactiek en poppracticum. 


Na de opleiding schoolmuziek volg ik nog de studie Office Management. Het volgen van deze studie doet mij besluiten dat ik ook graag in het bedrijfsleven aan de slag wil: ik ga na mijn afstuderen werken op een marketing afdeling. 


Uiteindelijk blijkt toch dat muziek mijn grootste passie is, in 2007 start ik met mijn lespraktijk “ALmuziek”. Naast het lesgeven zing ik ook nog in diverse bands (o.a. De Buren), treed ik regelmatig op als soloartieste en begeleid ik diverse koren en bandjes.


In 2005 breng ik in eigen beheer de cd ‘Come To Stay’ uit onder mijn artiestennaam Lo'Ann. In 2007 heb ik ook de carnvalaskraker ‘Marie doe de toch nie’ uitgebracht, dit nummer komt tijdens carnaval nog regelmatig langs op de radio. Tegenwoordig componeer ik ook pianomuziek en er is ook nieuw eigen werk in de maak.

Het door Tim Kops prachtig geschreven liedje ‘Fading Away’


Productie Redfish Studio   |   Tekst Tim Kops   |    Muziek Tim Kops

Eigen compositie ‘Indigo’ 

Productie & Muziek Annerieke van der Loo

‘Lonely Shoe’ in samenwerking met ZEPmusic 


Productie ZEPmusic   |   Tekst Janneke Jager

Muziek Annerieke van der Loo

Productie Matthijs Spek  | Tekst Janneke Jager    

Muziek Annerieke van der Loo

‘Samen Met Elkaar’ voor alle Alpe d’HuZes kanjers


One of my “old time favorites” ‘You Oughta Know”

Café De Donder | Okt 2016


Zang & Cajon Annerieke vd Loo   |   Gitaar Erik Vosmeijer

© ALmuziek 2020